Actueel nieuws

 Zoeken

 


De afgelopen drie weken kon het niet missen: Sinterklaas was in het land! Voor de kinderen van groep 3 een hartstikke spannende periode met veel verschillende activiteiten. Deze feestelijke periode hebben wij geopend met een poppenkast voorstelling in het speellokaal. Wij hebben in de klas gerekend met kruidnoten. Sommen maken, getallen splitsen en groepjes maken was nog nooit zo leuk. Wij hebben Wellespiet geholpen met het bakken van de taart voor Sinterklaas. De cupcakes die wij hebben gebakken waren erg goed gelukt. Tijdens de gymles hebben wij allemaal oefeningen gedaan om zelf een echte piet te worden. Iedereen heeft zijn/haar pietendiploma gehaald. 

Ook hebben wij onze schoenen gezet in de klas. De volgende keer dat wij op school kwamen was het meteen duidelijk: Rommelpiet was geweest. En rommelpiet had er een enorm zooitje van gemaakt. Nadat alle rommel vliegensvlug was opgeruimd en alle schoenen weer waren gevonden, konden wij smullen van het lekkers dat in onze schoen zat.

Op 5 december kwam Sinterklaas ook bij ons op school. Dat was extra spannend! In de klas hebben wij hard geoefend aan een optreden voor Sinterklaas en deze konden wij eindelijk laten zien. Gelukkig ging het optreden erg goed. Sinterklaas kwam ook nog even in de klas en wist toen over elk kind iets persoonlijks te vertellen. In groep 3 zitten alleen maar lieve kinderen dus iedereen kreeg een cadeautje. We hebben er een gezellige dag van gemaakt! De volgende dag mochten wij in de klas met onze gekregen cadeautjes spelen. Dat was wel meteen het einde van een heel leuke periode. 

Gepubliceerd op 06-12-2016 door Leerkracht

Categorieën: categorygroep 3

Bekeken: 497 keer

© 2014 obs De Bonte Tol | Gantellaan 5 | 2642 JK Pijnacker

directie mw. M. Hoos | tel hoofdgebouw 015-3699256 | tel bijgebouw 015-3699410 | info@debontetol.nl | Inloggen