Actueel nieuws

 Zoeken

 


Vandaag hebben we met de kleutergroepen echte Sinterklaasklei gemaakt. De kinderen konden zelf het recept lezen. Wat hebben we allemaal nodig en hebben we alles? Er stond ook een vraagteken op het recept. De kinderen kwamen erachter dat dat voor de cacao was. Samen hebben de kinderen één voor één de ingrediënten in de kom gedaan. Eerst alle droge ingrediënten goed mengen en daarna de natte ingrediënten. Er stond een foutje in het recept en het leek helemaal mis te gaan. Met een beetje water erbij kwam het toch nog goed. Gelukkig weten de kinderen wel dat het klei is, ook al ruikt het heel lekker, is het niet om op te eten!

Als u denkt dit wil ik zelf ook maken met mijn kind(eren), dan kan dat! Hieronder kunt u het recept vinden. De laatste foto's laten zien hoe de klei eruit ziet als het in de pan gaat en hoe de klei eruit ziet als het klaar is. 

Recept:
1 1/2 beker bloem
1/2    beker cacao
1/2    beker zout
4 eetlepels citroensap
2 bekers water
2 eetlepels olie (babyolie of olijfolie)

Meng eerst alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Voeg daarna de natte ingrediënten erbij. (Let op: je vraagt je nu vast af hoe gaat dit ooit klei worden, maar geloof me het komt goed.) Gooi alles over in een pan en blijf roeren met een houten lepel totdat het goedje een bal vormt. Je zult zien dat de klei steeds minder glanzend wordt en droog wordt. Snel werken anders brandt de klei aan! Haal de klei uit de pan en leg deze op een gladde ondergrond (aanrecht of tafel) en kneed het een aantal keren goed door (pas op: heet!). Nu is de klei klaar om te gebruiken! Bewaar de klei maximaal een maand in een goed afsluitbare bak of zak.
 

 

Gepubliceerd op 16-11-2016 door Leerkracht

Categorieën: categorygroep 1/2a categorygroep 1/2b

Bekeken: 583 keer

© 2014 obs De Bonte Tol | Gantellaan 5 | 2642 JK Pijnacker

directie mw. M. Hoos | tel hoofdgebouw 015-3699256 | tel bijgebouw 015-3699410 | info@debontetol.nl | Inloggen